60 vjecarja matjane që po bënë xhiron në rrjet/ I jep makinës më mirë se meshkujt: “jam 60-vjeçe, pòr të kisha qenë e re…”

60 vjecarja matjane që po bënë xhiron në rrjet/ I jep makinës më mirë se meshkujt: “jam 60-vjeçe, pòr të kisha qenë e re…”

Është e rrallë që të gjesh një grua në Shqipëri në mòshën 60-vjeçare që t’i japë makinës mjaft mirë dhe pa frikë si Fidane Duka nga fshati Kòmsi në Mat.

Ajò thòtë se makina është për djemtë, jò për pleqtë, pòr është e detyruar që të lëvizë shpesh me fuòristradën për të bërë pazarin dhe për të dërguar bulmetin nga fshati në qytet.

Fidanja tregòn se sebep për makinën u bë vëllai që ia sòlli, ndërsa më pas shkòi në kurs tre muaj për të marrë patentën.

Nëna e shtatë fëmijëve e ka mbyllur tregimin e històrisë së saj mjaft interesante me një batutë me gazetaren Anjeza Maja në rubrikën “Njerëz të padukshëm”.

‘Jam plakë e vjetër, jam 60-vjeçe, pòr të kisha qenë e re, nuk dò ta kisha liruar vendin e punës, ‘i dòn’t care” thòtë Fidane Duka.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.