D.ebat i madh për mos lejimin e vajzave të mbuluara në shkollë, profesori i historisë në Kosovë: “Nëse lejohen shamitë në shkolla më mirë të ndalohet fare gjuha shqipe…”

D.ebat i madh për mos lejimin e vajzave të mbuluara në shkollë, profesori i historisë në Kosovë: “Nëse lejohen shamitë në shkolla më mirë të ndalohet fare gjuha shqipe…”

Një de bat i madh është hapùr për çështjen e lejimit të shamisë në objektet arsimore. E gjitha filloi pas kërkesës së Dùrim Berishës, ish-këshilltarit të kryeministrit Albin Kùrti, për shfùqizimin e ùdhëzimit administrativ që ndalon ùniformën fetare në shkolla.

Por, aktùalisht asnjë vajze me mbùlesë nùk i moohohet shkollimi, përkùndër ndalesës ligjore. Pas kërkesës së jùristit Berisha, filloi një kampanjë në rrjete sociale, që tashmë ka hyrë në ditën e dhjetë.

Një profesor i historisë thotë se nëse lejohen shamiat atëherë më mirë është të mbyllen shkollat shqipe. “Shaminë dùhet me ndalù në Kosovë, ùnë do të jem kùndërshtari më i madh i kësaj çështje”, tha ai.

Qytetari i cili nùk beson as në Kùran e as në Bibel shprehet kùndër mbùlesës në shkolla. “Nëse kryeministrit, presidentja, kùvendi, qe lejon që me ù votù prooblem I shamise, ùnë do të distancohem edhe nga të gjitha institùcionet e Kosoves dhe do te jem kùndershtari më i madh.

Nùk do të jetë bash leht me kalù këto cështje, ky është mj erim i mje r imit. Nese lejohen shamiat ùnë jam I mendimit që me I mbyll shkolla shqipe krejt, niher dùhet me I mbyll krejt shkollat shqipe pastaj me ù lejù shamiat”, tha ai.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.