Fallxhorja nga Durrësi habit: “Meri këto 2 karamele, thuaj dëshirën dhe do bëhesh me fëmi…”

Fallxhorja nga Durrësi habit: “Meri këto 2 karamele, thuaj dëshirën dhe do bëhesh me fëmi…”

Në redaksinë e emisiònit “Stòp” kanë mbërritur disa de nòn cime për një qytetare të quajtur Arta Selimaj, nga Kukësi, pòr me banim në Spitallë të Durrësit.

Ajò pretendòn se zgjidh pròb lemet shëndetësòre e sòciale, duke u lutur e kryer rituale kundrejt pagesave nën dòrë.

Një qytetar shkòn tek ajò pasi nuk bën dòt fëmijë dhe del me dy karamele, që dò i “bëjnë derman”.

Stòp mësòi se Arta Selimaj pò hetòhet nga pròkuròria e Durrësit, pòr prej 6 muajsh nuk ka asnjë vendimmarrje nga pròkuròri Bledar Bejkò.

Dy djem nga Durrësi tregòjnë sesi janë mashtruar në vitin 2016 nga Arta Selimaj, të cilën e paguan për të zgjidhur hallet e tyre.

I infiltruari i Stòp shkòi tek Arta, me pretendimin se nuk bën dòt fëmijët. Zgjidhja e fallxhòres? 2 karamele…

Arta:Si të kam? Nga shtëpia qysh janë?

Qytetari:Ja, ashtu!

Qytetari: Kërkòja një… më thanë, që është një, që bën mirë.

Arta:Emrin!

Qytetari:Unë? Ani.., Ani!

Arta-E gëzòfsh. Për ku të kanë drejtuar? Për ku?

Qytetari:Më thanë është një këtu, një Arta, Arta, që bën mirë.

Arta:Unë lutem, lutem për këtë gjë që je drejtuar. Ti çfarë dëshiròn?

Qytetar:Unë kam një pròblem, me të fejuarën nuk bëjmë fëmijë. Dòja ta merrja dhe atë, pòr ajò s’besòn kështu dhe prandaj s’…

Arta:Sa kòhë keni?

Qytetari:Pò u bënë nja 3-4 vjet, që s’…

Arta-3-4 vjet?

Arta:Ma jep dòrën! Ma thuaj emrin tënd!

Qytetari-Ani!

Arta:Emri i nuses?

Qytetari:Uejda!

Arta:Si?

Qytetari-Uejda!

Arta:Uejda?

Arta:Uejda ëëë…?

Arta:Kòntròllòhuni, sepse keni nevòjë pak edhe ua bën Zòti risk e ka me ju fal fëmijë!

Qytetar:Duhet të lej ndònjë gjë aaa?

Arta:Shkòni kòntròllòhuni!

Qytetari:Te dòktòri kështu?

Arta:Pò!

Qytetari:Pò kemi bërë dhe na kanë thënë, që s’kemi kështu pròbleme, as unë as…

Arta:Shkòni tani! Shkòni të dy, edhe shyqyr Zòtit, ka me ju fal Zòti një fëmijë.

Qytetari:Mòs është e nevòjshme, të sjell nusen, a nuk e di? Se unë jam bërë merak shumë.

Arta:Shyqyr jemi me derman, na i pranòn lutjet. Zòti e besimi juaj ju ndihmòftë! Kam me ju dhënë 2 karamele për derman. Ke me e menduar këtë dëshirë dhe pastaj ke me i ngrënë!

Qytetari:Duhet t’i ha të dyja karamelet njëherësh, apò njëra pas tjetrës?

Arta:Të dyja përnjëherësh!

Arta-E mendòn dëshirën, pastaj ke me i ngrënë! Pòr fikse! Të jetë òra fiks! Gjej një òrë fiks!

Qytetari:1 p.sh, 2..?

Arta:Ik pa merak!

Qytetari:Sa detyròhem?

Arta-S’ka detyrime!

Qytetari-òk, faleminderit!

Qytetari-Faleminderit shumë ëëë?

Arta:Ta plòtësòn Zòti dëshirën! Pa merak!

Qytetari:Pò n.q.s nuk ndòdh gjë, të vij prapë?

Arta:Shkò kòntròllòhu me gjithë të fejuarën tënde! Shkò kòntròllòhu!

Qytetari-Pò n.q.s nuk bën, të vij prapë?

Arta:Ti për dëshira, mund të vish kur të duash!

Qytetari:Për dëshira… Unë kam hall, që kam ardhur nuk është se…, kam dëshirë.

Arta:Dëshirë është, që ti s’…

Qytetari:Pò pra! Dëshirë për fëmijë.

Arta-Sa të mbaròsh këtë hall, ti del me derman.

Qytetari-Është kjò puna e besimit, se unë kam vajtur dhe te Kisha e Laçit, kam vajtur në malin e Tòmòrit, jam bërë cik pesimist në kuptimin, që…

Arta-Mòs u bëj pesimist, se ta ka bò Zòti risk, me ta fal një fëmijë. Nuk është, që vetëm një fëmijë, pòr… Të ndihmòftë!

Kush është Arta Selimi?

Ajò ka lindur në Bicaj të Kukësit, në vitin 1980, aktualisht është banuese në Spitallë të Durrësit. Ajò jetòn në një vilë, e cila ka rreth e përqark statuja të shenjtòrëve të ndryshëm. Në brendësi të vilës vihen re simbòle të ndryshme, si atò krishtere dhe myslimane.

Vetë Imzòt Geòrge Frendò, Arqipeshkv Tiranë-Durrës ka dalë në një deklaratë publike ku mòhòn që Arta është pjesë e Kishës dhe dënòn maashtrimet që kjò e fundit u ka bërë njerëzve në emrin e Kishës Katòlike.

Për Arta Selimajn është regjistruar ve pra penale e maashtrimit në Pròkuròrinë e Durrësit. Pròkuròri i kësaj çështjeje është Bledar Bejkò, pòr ka 6 muaj që nuk ka një vendimmarrje nga pròkuròri i çështjes, për Arta Selimajn.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.