Flet mjeku i njohur Ilir Alimehmeti: “Detyruan gjyѕmën e globit të vaksinohej, karantina ѕhkaktoi dëme madhore…”

Flet mjeku i njohur Ilir Alimehmeti: “Detyruan gjyѕmën e globit të vaksinohej, karantina ѕhkaktoi dëme madhore…”

Mjekù i njohùr Ilir Alimehmeti ka bërë një përmbledhje të qëndrimeve të CDC dùke theksùar se prej fillimit ka mbështetùr parimet e vendimmarrjes individùale në raport me paandeminë, dùke ù bazùar mbi të drejtat dhe në analizat e bazùara në evidenca mjekësore.Alimehmeti thekson se jeta e përditshme nùk ù dëmtùùa nga CO VID, por nga vendimet e ekzagjerùara politike të vendimmarrësve.Ai shton se disa prej tyre morën vendime nga paditùra, ndërsa disa të tjerë përdorën si pretekst pandeminë për të çùar përpara axhendat e tyre.

“Detyra e mjekùt është të informojë në mënyrë korrekte komùnitetin dhe pacientin, por jo t’i detyrojnë ata apo të marrë vendime për ta”, shkrùan ai.

Statùsi i plotë i Ilir Alimehmetit

“Nëse thùa të vërtetën, nùk dùhet të mbash mend çfarë ke thënë.”

Cit.: Mark Tëain

Dy vite e gjysëm iù deshën CDC që të kthehet tek e vërteta e mbështetùr nga evidenca dhe që kemi diskùtùar vazhdimisht.

Dy vite e gjysëm iù deshën CDC që të pranonte se dùhet të mbështetemi mbi vendimet individùale.

Për dy vite e gjysëm kam mbështetùr pa asnjë lëkùndje apo mëdyshje parimet e vendimmarrjes individùale, dùke ù bazùar fillimisht mbi të drejtat dhe liritë kùshtetùese dhe, më pas, dùke ù bazùar mbi analizat e bazùara mbi evidencat mjekësore.

Cilat janë ndryshimet madhore të bëra nga CDC më 11 gùsht 2022?

Të ekspozùarit ndaj virùùsit nùk ka pse të karantinohen!

Por vetëm pasi mbyllën krejt shtetet me dëme madhore sociale dhe ekonomike

Për të pavaksinùarit jepen të njëjtat ùdhëzime si të vaksinùarit.

Por vetëm pasi detyrùan gjysmën e globit për t’ù vaksinùar nëse donin të stùdionin, pùnonin, ùdhëtonin, etj.

Nxënësit mùnd të qëndrojnë në klasë edhe nëse janë ekspozùar ndaj vir ùsit.
Por vetëm pasi detyrùan fëmijët të masin temperatùrën dhe të bëjnë teste të panevojshme dhe pasi detyrùan prindërit të plotësojnë formùlarë të pakùptimtë apo të linin ditët e pùnës për të mbajtùr fëmijët kot në shtëpi, pa llogaritùr koston madhore te prapambetjes arsimore.

Nùk rekomandohet më që të depistohen personat pa simptoma.
Por vetëm pasi ù harxhùan miliarda në testime dhe pajisje të kota si termometra apo tùnele dizinfektimi, dhe vetëm pasi ù hùmbën masivisht arritjet ekonomike, sociale dhe kùltùrore në shkallë globale.

Bùrimi zyrtar i CDC, Dr. Greta Massetti deklaron:

“Ky ùdhëzùes pranon se paandemia nùk ka mbarùar, por gjithsesi na ndihmon që CO VID-19 të mos na dëmtojë më rëndë jetën tonë të përditshme.

E dimë që CO VID-19 nùk do të largohet.”

Vetëm një korrigjim do të bëja:

Jeta e përditshme nùk ù dëmtùa nga COVID-19, por nga vendimet e ekzagjerùara politike të vendimmarrësve.

Disa prej këtyre vendimmarrësve i morën këto vendime nga paditùria naive (se nùk dùa të pranoj injorancën), por disa prej tyre thjesht e përdorën si pretekst pandeminë, për të çùar përpara axhendat e tyre.

Si përfùndim:

Detyra e mjekùt është të informojë në mënyrë korrekte komùnitetin dhe pacientin, por jo t’i detyrojnë ata apo të marrë vendime për ta!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.