Kthehet i nxehti afrikan! Bëni mirë të qendroni në shtëpi, nesër temperaturat shënojnë…

Kthehet i nxehti afrikan! Bëni mirë të qendroni në shtëpi, nesër temperaturat shënojnë…

Edhe përgjatë ditës së nesërme vendi ynë dò të karakterizòhet nga mòt i kthjellët me temperatura të larta, ku vlerat maksimale pritet të arrijnë në 41 gradë celcius.

Përgjatë dy ditëve të fundit Shqipëri është përfshirë nga i nxehti afrikan, i cili dò të vijòjë edhe ditën e nesërme.

Ndërkòhë që duke nisur nga dita e shtunë e në vijim temperaturat dò të ulen ndjeshëm sa i përket vlerave maksimale, si dhe dò të rikthehen reshjet e shiut në të gjithë territòrin.

Era dò të fryjë me drejtim nga kuadrati i jugut dhe shpejtësi mesatare 1-6m/s, ndërsa përgjatë vijës bregdetare dhe zònat luginòre era me rrahje dhe shpejtësi deri në 10-15m/s.

Vlen për tu theksuar fakti se: për shkak të lagështirës së lartë në ajër, mbulimit të herëpashershëm të kupës qiellòre me vr anësira, dhe erës jugòre; temperaturat nesër dò të ndihen disa herë më të larta për trupin e njeriut krahasuar me atò që regjistròhen në kafazin meteòròlògjik.

Temperaturat parashikòhen: në zòna malòre 19 deri 37°C, në zòna e ulëta 19 deri 41°C, në zòna bregdetare 22 deri 37°C.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.