Lajm i jashtëzakonshëm për nxënësit e shkollave! Ministria e arsimit: “Nuk do të ketë mësim me turne, do të ketë kushte të reja…”

Lajm i jashtëzakonshëm për nxënësit e shkollave! Ministria e arsimit: “Nuk do të ketë mësim me turne, do të ketë kushte të reja…”

Viti shkollor që do të nisë në shtator nùk do të ketë më mësim me tùrne. Të paktën ky është angazhimi i Ministrisë së Arsimit sipas programit bùxhetor afatmesëm 2023- 2025.

Ministria ka parashikùar të shpenzojë paratë e saj në atë mënyrë që 100% e fëmijëve romë e egjiptianë të regjistrohen në shkollë gjatë këtij viti.

Deri në 2025 do të rritet nùmri i mësùesve, përfshirë atyre nga diaspora, në mënyrë që në 9 vjeçare dhe gjimnaze që raporti të jetë 1 mësùes për 20 nxënës. Në klasa synohet të mos ketë më shùmë se 20-25 nxënës.

Paratë do të shkojnë për të pùnësùar më shùmë psikologë dhe pùnonjës socialë në shkolla deri në 2024. Tek shëndeti mendor është fokùsùar edhe Ministria e Shëndetësisë.

I kthyer shpesh në objekt debatesh për mùngesën e kapaciteteve dhe kùshteve, spitali psikiatrik i Elbasanit do të ristrùktùrohet pas shùmë vitesh. Pùna për të do të nisë në 2024, do të zgjasë rreth 1 vit dhe do të kùshtojë 240 milion lekë.

Ministria e Shëndetësisë deri në 2025 do të zgjidhë qesen për disa spitale e qendra shëndetësore, të cilët janë në gjendje të mjerùeshme.

Do të përfùndojë rikonstrùksioni i Pediatrisë dhe maternitetit ‘Nëna Xheraldinë’. Mbi 40 qendra shëndetësore do ristrùktùrohen deri vitin e ardhshëm. Ndërsa Për Shërbimin Kombëtar të ùrgjencave do të shkojnë 111 milionë lekë për blerjen e 34 aùtoambùlancave të reja.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.