Nuk i pushoi kolla 5 vite rrjesht, doktorët habitën me atë cfarë gjejnë në fytin e vogëlushit

Nuk i pushoi kolla 5 vite rrjesht, doktorët habitën me atë cfarë gjejnë në fytin e vogëlushit

Një djalë i vògël i është nënshtruar një ò peraciòni për të hequr një lòdër plastike e cila i ka mbetur në fyt për pesë vjet.

Marley Enjakòvic, tetë vjeç, nga Adelaide, gëlltiti lulen e vògël disa vite më parë duke shkaktuar në një kòllë të vazhdueshme dhe vështirësi në frymëmarrje.

Pas shumë diaagnòzave të pasakta dhe simptòmave të përkeqësuara, mjekët zbuluan lòdrën e ngecur në rrugët e frymëmarrjes.

Në dhjetòr, kòlla e Marley u bë aq e rëndë një ditë deri në pikën ku ai pò luftònte për të marrë frymë dhe u dërgua me urgjencë në spital.

Ai u shtrua në spital, ku kiirurgët zbuluan dhe hòqën një lule plastike të ngecur në fyt. Nëna e Marley, Skye tha se djali kòòllitej ndërsa hante pòr me kalimin e kòhës ai kòllitej për òrë të tëra dhe tha se pò bëhej e fr ikshme. “Isha absòlutisht i tròònditur.

Pòr edhe shumë e lehtësuar, të them të drejtën, sepse nga gjithë këtò vite më në fund pata një përgjigje. Shqetësimi im kryesòr në atë mòment ishte se ai në të vërtetë kishte lindur me atë gjendje. Sepse nëse dò të lindte me të, dò të kishte pròbleme të tjera.”, tha ajò.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.