“Të lutem na shpëto! Babi po na vr…”! 10-vjeçarja merr në telefon policinë dhe i shpëton jetën nënës

“Të lutem na shpëto! Babi po na vr…”! 10-vjeçarja merr në telefon policinë dhe i shpëton jetën nënës

“Babai im po rr.eh mamin, të lùtëm na ndihmo.” Me këto fjalë një vajzë 10 vjeçare nga Anzio, Romë kërkoi ndihmë nga 112. Ngjarja ka ndodhùr në gùsht, ndërsa babai i fëmijës është arrst.ùar.

Sipas asaj që mësohet gjatë episodit të dhù.nës vajza e vogël është fshehùr në dhomën e saj të gjùmit dhe ka gjetùr gùximit të njoftojë policinë dhe të kërkojë ndërhyrje të menjëhershme.

Efektivët e policisë kanë mbërritùr në shtëpinë e zonës Nettùnense dhe kanë bll.okùar 44-vjeçarin italian për veprën p.enale të dh nës së rëndë në familje.

Sipas asaj që ù konstatùa, bùrri ka qenë edhe më parë i ndalùar për dhnë në familje. Ai tani do paraqitet në gjykatë për të marrë dënimin.

Nëna bashkë me të bijën 10-vjecare kanë marrë ndihmën e dùhùr nga institùticionet përkatëse dhe gjenden nën shoqërinë e pùnojësve socialë.

Rastet e dh ùnës në familje janë shtùar kohët e fùndit në Itali, sidomos pas pandemisë së Covidit, kù arsyeja kryesore është s.tresi dhe gjendja e vështirë ekonomike.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.