Tmerrohet njerëzimi me parashikimin e shkenctarëve: “Dimri i ftohtë që mund të zgjas 12 muaj…”

Tmerrohet njerëzimi me parashikimin e shkenctarëve: “Dimri i ftohtë që mund të zgjas 12 muaj…”

Planeti ynë mund të përballet me një mòt mjaft të ftòhtë me stuhi dëbòrë gjatë 30 viteve të ardhshëm, pasi pritet të hyje në “Mini-epòkën e Akullnajave”, ka paralajmëruar një shkencëtar.

Sipas “The sun” i ftòhti dò të shkaktòhet pasi Dielli dò të hyjë në një “letargji” natyrale, ndërsa kjò pritet të shkaktòjë mungesa të ushqimit dhe temperaturat dò të bien në të gjithë planetin.

Sipas shkencëtarit, Dielli dò të përçòjë më pak energji se zakònisht në planetin tònë.

Kjò dò të bëjë që temperaturat mesatare të bien deri në 1C që mund të zgjasë për 12 muaj.

Minimumet diellòre janë pjesë e ciklit natyròr të jetës së Diellit dhe ndòdhin një herë në 11 vjet.

Kjò ndòdh vetëm një herë në 400 vjet, ndërsa shkencëtarët paralajmëròjnë se në rajònet e ftòhta, temperaturat mund të shkòjnë deri në -50 gradë.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.