Tragjedi e madhe në vend! 25 vjecarja i jep fund jetës në mënyrë cnjerëzore duke u hedhur nga pallati. Rasti i 3 brenda javës…

Tragjedi e madhe në vend! 25 vjecarja i jep fund jetës në mënyrë cnjerëzore duke u hedhur nga pallati. Rasti i 3 brenda javës…

Një qytetare nga Tirana i ka dhenë fùnd jetës pak më parë dùke ù vetëh edhùr nga pallati. Brenda javës është rasti i tretë që ndòdh në vendin tònë.

Një vajze e rë 25 vjece në Dùrrës ù hòdh nga ballkòni pak ditë më parë, pò ashtù një i ri në Tiranë pò brenda kësaj jave bëri të njëjten gjë.

Brenda një jave 3 raste, merreni vetë me mend sa raste kemi për 6 mùaj òse një vit, pasi gjithmònë na qëllòn të dëgjòjmë lajme “ù hòdh nga pallati”.

Pòr kùsh pò i hedh shqiptarët nga pallatit? Kùsh është faajtòri kryesòr? Pse pò ndòdh vazhdimisht kjò gjë? Pse nùk reagòn askùsh për këtë?

Sipas ekspertëve të fùshës shkakù kryesòr është stresi dhe pròòblemet e shëndetit mendòr. Shqiptarët akòma e kanë tabù të flasin për shëndetin mendòr, të diskùtòjnë me njerëz të fùshës.

Sepse nëse takòn një psiikiatër, direkt të qùajnë të cme ndùr, sepse njerëzit që kanë pròòbleme me shëndetin mendòr, këtù nùk i afròjnë, nùk i dëgjòjnë, pòr i përbùzin.

Arsyeja të tjera janë dhe pròòblemet ekònòmike dhe si dhe përdòrimi i lëndëve të ndalùara. Mirë dò ishte që kjò temë të trajtòhej gjerësisht në televiziòne dhe jò vetëm. T’i kùshtòhet shùmë rëndëis pròòblemeve të shëndetit mendòr, të jepen alternativa për zgjidhje, të dijnë njerëzit që vùaajne nga kjò gjë se kù të shkòjnë.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.